Vogelaars

Het nationaal park Sierra de Aracena is het op een na grootste beschermde gebied in Andalusië. Op minder dan een uur rijden van Sevilla, is het gebied opmerkelijk onaangetast gebleven. Het biedt dan ook een geweldige mogelijkheid om de fascinerende flora en fauna te bekijken. Er zijn meer dan 130 vogelsoorten te zien. Omdat het klimaat relatief gunstig is, kun je het hele jaar vogels kijken. In de lente zingen nachtegalen dag en nacht langs de Ribera.

Het gefluit van de wielewaal is vanaf maart over de hele finca te horen, de koekoek laat horen dat de lente is aangebroken.

In de winter zie je enorm veel rode wouwen. Tegen eind december verschijnen de steenarend, de raaf en de havik. Behalve voor een verscheidenheid aan zangvogels en trekvogels in de winter, is het park van groot belang als broedterrein voor de vale gier en de zwarte ooievaar. Beide soorten zijn met enige voorzichtigheid waar te nemen.

Voor roofvogels en natuur zit u in het nationale park eerste rang. In de lage beboste heuvels broeden monniksgieren die met hun spanwijdte van bijna drie meter boven Sierra de Aracena patrouilleren.